Wat is een Ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage voor een betere gezondheid van lichaam én geest

In deze tijd van altijd maar haast en vlug vlug vlug met een hoofd vol stress en zorgen is er niets zo fijn om even helemaal de aandacht voor jezelf te hebben en niets te moeten.

ontspanningsmassageHand photo created by Racool_studio – www.freepik.com

De basis van deze massage is het tot rust brengen van zowel het lichaam als de geest. Het is daarom bij uitstek een holistische massage. Daar is niks zweverigs aan, het betekent eigenlijk gewoon dat we kijken naar de mens als geheel en niet alleen maar naar de plekken in het lijf waar het pijnlijk of gespannen is. Door in de massage je spieren te laten ontspannen, zal je lichaam ontspannen en kun je je hoofd even lekker leeg maken.

Na een behandeling voelt u zich weer lichamelijk in balans; opgehoopte stress en de daarmee gepaarde spierspanning op rug-, schouder- en nekspieren zullen afnemen, waardoor spanningshoofdpijn en andere klachten sterk kunnen verminderen. Een doeltreffende ontspanningsmassage kan het mogelijk maken om de oorzaken van stress beter te bestrijden.
 

Technieken

De ontspanningsmassage van Balansz is een variant op de Klassieke- of Zweedse Massage. Het is een rustige, zachte massage met veel lange strijkingen (effleurages) die niet diep gaan.
We maken voor deze massage gebruik van verwarmde, natuurlijke oliën met keuze uit een aantal geuren, waardoor het ontspannende effect nog meer wordt verhoogd.

Andere technieken die ik kan inzetten zijn de Trager approach en Joint Movements.
 

Voor Wie?

Voor iedereen die op een zachte, vriendelijke manier zijn of haar spieren wil ontspannen, want een ontspannen lijf zorgt tevens voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventie, want je leert daarmee als het ware het lichaam spanning eerder los te laten en niet op te slaan waarmee herhaling van klachten voorkomen kan worden.
 

Wanneer een Ontspanningsmassage

Je kunt voor zeer uiteenlopende redenen kiezen voor een ontspanningsmassage. De meerderheid zoekt ontspanning om stress te verminderen. (Langdurige) stress kan vele klachten veroorzaken en een ontspanningsmassage kan helpen deze klachten te voorkomen of te verminderen.
Voorbeelden van zulke klachten zijn:

  • (Chronische) pijn
  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Nek- en schouderklachten
  • Rugpijn (alle soorten)
  • Hoofdpijn en migraine

Maar ook zonder fysieke klachten kun je baat hebben bij een ontspanningsmassage. Het kan stressklachten helpen voorkomen en werkt daarom preventief.
Vaak merk je pas tijdens een ontspanningsmassage dat bepaalde spieren stijf en gespannen aanvoelen. Je hebt er dan in het dagelijks leven nog geen last van, maar de kans is groot dat dat eerdaags wel gaat gebeuren, als je hier niks aandoet. Je kunt het maar beter voor zijn!
 

Ontspannen door je zwangerschap

Ook als je zwanger bent, ben je van harte welkom bij Massagepraktijk Balansz!* Een zwangerschap vraagt heel veel van je lichaam, je bent eigenlijk continue aan het werk. Wat is er dan fijner dan om even helemaal alle aandacht voor jou en je lijf te hebben en je even heerlijk te laten verwennen en te kunnen ontspannen? Laat me wel even van te voren weten dat je zwanger bent, als je wilt komen en hoever je in je zwangerschap bent.

 

Lees ook het document Masseren, wanneer niet? Want als er contraindicaties zijn, komt u misschien voor niks..

*Let wel: alleen als je verder dan 12 weken op weg bent!