***NIEUW: Massagetherapie Oefensessies***

Heb je het gevoel dat je niet tot rust kunt komen?
Of dat je te veel verantwoordelijkheden hebt?

Of is het juist zo dat je maar niet tot actie komt? Je hebt juist weinig energie? Je voelt je afwezig?

Je hebt vage klachten? Of bijvoorbeeld altijd maar pijnlijke of stijve gewrichten?
Of slaapproblemen, last van hoofdpijn, verslavingen, burnout? Of voel je je somber of angstig?

Hand photo created by diana.grytsku – www.freepik.com

 

Het zijn allemaal signalen van je lichaam. Het begint te roepen om aandacht. Eerst nog voorzichtig maar gaandeweg steeds duidelijker. Vaak is er dan geen houden meer aan: er komen steeds meer klachten, de klachten worden steeds heviger of keren steeds vaker gewoon weer terug.

 

Wat maakt nou dat je je zo vastzet?

Het even losmaken van een stijve, vastzittende spier of het even heerlijk kunnen ontspannen op de massagetafel is natuurlijk heerlijk en goed voor het onderhoud van je lijf en leden, maar soms heb je gewoon net even iets meer nodig.

Want waarom zet je die spieren toch iedere keer zo vast daar op die plek? En wat maakt nou dat je het zo moeilijk vind om je over te geven en los te laten? Waarom werk je je te pletter en laat je steeds je grenzen overschrijden? En wat maakt mij nu eigenlijk zo gestresst en ziek? Wat zit daarachter, wat schuilt daaronder? Wat zijn jouw patronen en vooral: hoe kun je die doorbreken?

 

Gedragsveranderingen vaak moeilijk te realiseren

In de loop der jaren heeft mijn kijk op wat gezond en goed leven inhoudt zich behoorlijk ontwikkeld. Het begon met voeding (zie mijn blog www.devoedzamekeuken.nl). Gaandeweg kwamen daar aanverwante zaken bij. Ik besloot er mijn werk van te maken en volgde een opleiding tot health coach.

Goed advies alleen, blijkt echter niet voldoende om het gedrag van mensen te veranderen. Dat komt doordat ons gedrag, ons denken en onze emoties onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Nare emoties worden verdrongen door ons denken waardoor die emoties de energie stromen in ons lichaam blokkeren. Met als gevolg spanningen in het lichaam die zich overal kunnen manifesteren en gedragingen die die spanningen eerder in stand houden dan verhelpen.

 

Opzoek naar de Onderstroom

Om beter te kunnen zien bij mijn cliënten of er sprake is van dergelijke vastgezette emoties en trauma’s, heb ik de training Smart Body & Smart Mind van Irene Lyon (www.irenelyon.com) gedaan. Dat smaakte naar meer!

De opleiding tot massagetherapeut aan de Akademie voor Massage en Beweging bleek een prachtige plek te zijn om te leren om samen met cliënten op onderzoek uit te gaan naar die onderstroom. Naar welke patronen er zijn en ontdekken wat er voor jou nodig is om het weer vrij te kunnen laten stromen in je lijf en in je leven!

 

De Oefensessies

Ik heb net het derde jaar van deze vierjarige opleiding afgerond en ben dus nog geen afgestudeerd therapeut. Om die reden bied ik series van 5 Massagetherapie oefensessies aan. Het zijn sessies van 75 minuten waarin we samen op onderzoek uitgaan naar wat jou belemmert en waar jouw energiestromen geblokkeerd zijn.

Een sessie zal doorgaans bestaan uit een combinatie van een gesprek met massage. De eerste keer zal er een uitgebreid intakegesprek plaatsvinden aan de hand van een door jou van te voren ingevuld intakeformulier. We bespreken je hulpvraag en je medische verleden. Een body reading zal ook meestal plaatsvinden tijdens dit intakegesprek. Dit is een analyse van je lichaamshouding en de manier waarop je beweegt.

Naar aanleiding van dat alles, ontvang je van mij een behandelvoorstel en sluiten we een behandelingsovereenkomst af (dit is een wettelijke verplichting).

We werken op een heel rustig tempo, zodat al dat zich aandient niet overweldigend zal zijn, maar rustig doorvoeld en geïntegreerd kan worden.

 

Trauma Bewust

Naast de Massagetherapie opleiding, volg ik nu ook de 3-jarige topstudie Somatic Experiencing®, kortweg SE genoemd.  Dit is een lichaamsgerichte methode voor het verwerken van trauma. Aandacht voor de ‘taal van ons lichaam’ herstelt ons zelfhelende vermogen, zodat we spanningen weer los kunnen laten. Het ervaren van sensaties in ons lijf en zintuigen vormt de ingang tot verwerking van trauma en shock.

Door onverwerkte traumatische ervaringen neemt onze veerkracht af. Ze blokkeren het natuurlijke ritme en de regulatie van ons zenuwstelsel. Dit kan leiden tot allerlei fysieke, emotionele en psychische klachten. Door het integreren van die opgeslagen overlevingsenergie herstelt onze vitaliteit en veerkracht. 

Bron: BodyMind Opleidingen

Daarnaast heb ik, zoals eerder gezegd het programma Smart Body Smart Mind (SBSM) van Irene Lyon gedaan in 2017, een programma gericht op de regulatie van het zenuwstelsel. Je kunt dit zien als de basis van alles: zolang dat zenuwstelsel ontregeld is, zul je allerlei klachten en symptomen blijven hebben, hoe goed je op andere vlakken, zoals bijvoorbeeld voeding, je best ook doet.

 

Geïnteresseerd?

Wil je graag met mij dit oefentraject aan? Tijdens dit laatste jaar van de opleiding biedt het aan als pakket van 5 sessies van elk 75 minuten voor gereduceerd tarief: €275,-.
Wil je eerst kennismaken met massagetherapie en een losse sessie boeken, dan kan dat ook. Deze zijn €60,- voor een sessie van 75 minuten. Je ontvangt een volwaardige sessie.

Na het behalen van mijn diploma ‘Massagetherapeut’, zal de prijs van een losse sessie omhoog gaan naar €85,- De prijs voor het pakket van 5x wordt dan €375,-

Je kunt online een afspraak maken door op onderstaande knop te klikken,
of neem even contact op via het contactformulier.

Maak een afspraak knop