Last van hooikoorts? Probeer eens Medical Taping

Hooikoorts2Het is weer die tijd van het jaar. De lente komt eraan, alles staat weer mooi in bloei maar veel mensen zijn daar niet blij mee. Zo’n 20% van de Nederlanders heeft namelijk hooikoorts en reageert heftig op het stuifmeel dat in de lucht zit. Slijmvliezen irriteren met als gevolg niezen, wateroogjes, loopneus en soms zelf koorts en vermoeidheid. Sommige mensen lopen zelfs het hele jaar met deze klachten. Herkenbaar?

Met kinesiotape (ook bekend als medical tape, dat mooie gekleurde sporttape) kun je deze klachten verminderen. Door deze op de rug te plakken over het long-/bronchiëngebied stimuleert de tape het bindweefselmassage in dat segment. Doordat de tape een week lang kan blijven zitten, ook bij douchen, zwemmen etc., blijft de tape dag en nacht zijn werk doen. Met als resultaat minder van bovengenoemde klachten en meer lucht. Ook mensen met longaandoeningen als COPD,  astma of een longontsteking varen wel met deze tape. Ze hebben meer lucht, minder pijn, zijn minder kortademig en hebben minder medicijnen nodig.

En zijn de klachten na een week niet over of zijn ze chronisch? Dan plakken we na de eerste week gewoon weer een nieuwe tape.

Ook een hooikoortstape proberen? Maak direct een afspraak!

Bron: Fysio Tape

Vertel uw netwerk over ons