Hot Stone Massage


Hot Stone Massage is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. De stenen komen uit een warmwaterbad en hebben een temperatuur van circa 45 graden.
De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking.

hotstone

 

Oorsprong

In Europa is de Hot Stone Massage relatief nieuw, maar het principe is al eeuwen oud. Zo wordt het in Amerika al eeuwenlang toegepast door de Indianen en kent ook Japan zijn eigen vorm. In Azië waren de stenen voorlopers van de acupunctuur naalden.

In 1993 herontdekte Mary Nelson in de VS de Hot Stone Massage. Zij maakte daarbij gebruik van basaltstenen Hiervoor worden basaltstenen gebruikt die eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen en daardoor mooie ronde vormen hebben gekregen. Basalt is een ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast.

 

Ontspannend en Helend

Bij een Hot Stone Massage masseer ik elk lichaamsdeel eerst met verwarmde, geurende olie. Daarna volgt de massage met de warme stenen. Op deze manier is de intuïtieve massage een combinatie van thermotherapie en aromatherapie.

Op deze manier kan een diepe ontspanning bereikt worden en wordt zowel de bloedcirculatie als ook de lymfestroom verbeterd. Door de massage gecombineerd met de warmte, worden spierspanningen en blokkades makkelijker opgelost. Na de massage met de warme stenen wordt het betreffende lichaamsdeel afgedekt en worden er warme stenen op de handdoek neergelegd. Zo lijkt het alsof de warme handen nog overal energieën afgeven, wat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

 

Wanneer Hot Stone

De Hotstone Massage is met name geschikt bij spanningen, stress, spierproblemen, fibromialgie, gewrichtsproblemen en slechte doorbloeding. Daarnaast is het gewoon een heerlijke verwennerij, vooral tijdens de gure wintermaanden.