Gezond worden en gezond blijven – deel 1: kanker

In mijn vakgebied is heel veel mogelijk. Er bestaan ontelbaar veel therapieën op regulier en alternatief/complementair gebied. Zo kun je altijd kijken wat er bij jou goed werkt en wat bij jou en jouw klachten past. De laatste jaren wordt er steeds meer duidelijk dat lichaam en geest niet los gezien kunnen worden. Er komen steeds meer onderzoeken naar hoe je met een juiste mindset je fysieke gezondheid kunt verbeteren, ziektes kunt voorkomen, jezelf van ziektes kunt genezen en zelfs je DNA en hersensamenstelling kunt veranderen. Dit heet in het Engels self healing of in mooi Nederlands je zelfgenezend vermogen activeren. En dat is zeer interessant. Want wat is het toch mooi wat het lichaam allemaal zelf kan, als je het af en toe maar even een zetje in de juiste richting geeft. De komende weken geeft ik je enig inzicht in de mogelijkheden door middel van interessante informatie die ik recent ontvangen heb en graag met iedereen wil delen. Omdat ik denk dat we veel gezonder ouder kunnen worden dan we vaak denken.

Eerste hulp bij kanker-programma

Deze week ontving ik diverse links naar nieuwe uit te brengen videoseries over hoe je diverse ziektes kunt voorkomen en genezen. Zo heb ik diverse filmjes gekeken van het Eerste Hulp bij Kanker-programma van Henk Fransen. Ontzettend leuk om naar te kijken, Henk kan leuk vertellen. En ook zeer interessant voor mensen die kanker (maar ook zeker andere ziektes) willen voorkomen, genezen of iemand in hun omgeving daarmee willen helpen. Henk is een regulier arts die iets miste in zijn opleiding, namelijk de mens als geheel. Hij werkt vanuit ervaring als arts met vele kankerpatienten en heeft het zijn missie gemaakt om alternatieve en reguliere zorg veel meer samen te laten werken. Daarbij is hij druk bezig om een medicijnloos ziekenhuis (centrum voor zelfgenezing) op te richten waar mensen met kanker die dat willen – naast hun reguliere behandeling – deskundig begeleid worden in goede alternatieve behandelingen van kanker.

De filmpjes zijn kort en duidelijk en behandelen diverse onderwerpen als voeding en supplementen, ontgiften, beweging, mindset (stress voorkomen, in je kracht blijven staan, je geen patient voelen etc.) en omgevingsfactoren (o.a. huis en kleding). Totaal 94 korte video’s die je een compleet programma met stappenplan geven om zelf aan de slag te gaan. De aanpassingen in leefstijl die hij hierbij belicht zijn ook prima in te zetten voor preventie en genezing van andere ziektes als dementie/alzheimer, diabetes, reuma, artrose, hart en vaatziekten etc. Het is eigenlijk altijd wel de moeite waard de video’s aan te bekijken. Zo leer je hoe je jezelf kunt blijven zijn, hoe je je hersenen kunt trainen en tot rust kunt komen met een mooi stappenplan. Ook geeft hij je praktische tips zoals dat je beter geen beugel-BH’s kunt dragen omdat die de doorstroming naar je lymfepunten in je oksels blokkeren. Hoe een magnetron alle voedingsstoffen uit je eten haalt. En hoe je je kunt beschermen tegen straling van buitenaf en je lichaam weer op kunt laden met contact met de natuur. Hij biedt zelfs een cursus Chi-gong aan, een Chinese medische bewegingsleer.

Hieronder introduceer ik je graag in de wereld van het zelfherstellend vermogen met een een introfilmpje van Henk Fransen.

Bron: HenkFransen.nl

Het volgende artikel in de reeks Gezond worden en gezond blijven gaat over Dementie/Alzheimer voorkomen en genezen.

Vertel uw netwerk over ons