corona virus

Goed Nieuws!!

We mogen weer, vanaf 11 mei is het de contactberoepen toegestaan hun deuren weer te openen! Als dat geen goed nieuws is!

Wel hebben we ons aan bepaalde richtlijnen te houden en op deze pagina informeer ik je graag over de maatregelen die ik zal treffen en het protocol volgens welke ik zal gaan werken.

Het Nederlands Genootschap voor Sportmasseurs (NGS) heeft deze richtlijnen opgesteld in overeenstemming met de overheid en het RIVM. Ik kan daarmee zeggen dat je verzekerd kunt zijn van minimaal risico tijdens het ontvangen van een massage.

En om de veiligheid van al mijn klanten zoveel mogelijk te kunnen waarborgen en de risico’s tot een minimum te beperken, wordt er van jou ook gevraagd je aan bepaalde regels te houden. 

Zo kan de praktijk een plek blijven waar iedereen met een gerust hart heen kan gaan. Hieronder vind je daarover meer.

 

Is het wel veilig om je te laten masseren?

Het zijn onzekere tijden en de maatregelen zijn nog maar kort wat meer losgelaten, dus ik kan me voorstellen dat je een beetje huiverig bent, want is het wel veilig?

Als we allemaal de onderstaande maatregelen en protocollen naleven, dan kan ik je verzekeren dat dat het geval is. Mocht je nog wat onzeker zijn en meer veiligheidsmaatregelen willen, dan kun je ervoor kiezen zelf een mondkapje te dragen en/of alleen je achterkant te laten masseren. Ook ben ik bereid op jouw verzoek een mondkapje te dragen.

mondkapjes

Als je tot de groep kwetsbare personen behoort, dan raad ik je aan om nog een tijdje te wachten met het maken van een afspraak. Wil je toch graag gemasseerd worden en het risico lopen, dan kan dit uiteraard wel.

Het Protocol

Voorafgaande aan de afspraak

Op de dag van de afspraak hebben we nog even contact via Whatsapp, of als je dat niet hebt, telefonisch om er beide zeker van te zijn dat we beide gezond zijn en niet de bekende klachten vertonen.

Maatregelen in de praktijk

 • Bij COVI-19 en/of griepsymptomen van uzelf en/of uw huisgenoten: blijf thuis (annuleren is kosteloos)
 • Graag schoenen uit voor u de massageruimte betreedt
 • We houden buiten de sessie om 1,5 meter afstand
 • We schudden geen handen
 • Bij binnenkomst wordt je verzocht je handen grondig te wassen, zie hier een uitleg over hoe je dat het beste doet en ook voordat u weer vertrekt graag weer de handen wassen.
 • Voor het drogen van de handen worden gastendoekjes gebruikt. Deze worden eenmalig gebruikt en op 60º gewassen
 • Tijdens de massage wordt zo min mogelijk gesproken
handen wassen

Waar je op kunt rekenen dat ik zal doen om de risico’s zo klein mogelijk te houden

 • Voor en na iedere massage was ik mijn handen grondig en gedurende 20 seconden.
 • Na iedere massage worden zoals altijd alle gebruikte handdoeken en lakens afgehaald om bij mij thuis gewassen te worden op 60º
 • Na iedere klant worden de tafel, de deurknoppen, de kraan en de stoel en kledinghaak ontsmet
 • Ik houd mijn eigen gezondheid goed in de gaten en bij twijfel laat ik dat z.s.m. weten en wordt de afspraak geannuleerd
 • Hotstone massages worden voorlopig niet aangeboden
 • Alleen bij expliciete toestemming masseer ik het gezicht
 • Tussen iedere massage zit minstens een half uur, zodat ik de tijd heb alles te ontsmetten en klanten elkaar niet tegen komen

Twijfels, vragen, opmerkingen?

Schroom niet en stel ze, bijvoorkeur via Whatsapp of anders telefonisch: 06-37132109. Hopelijk duurt het niet al te lang meer eer we weer vrij kunnen ademen en komen we allemaal gezond en wel door deze crisis heen!

Zorg goed voor jezelf en daarmee ook voor elkaar!