Tot gisteren dacht ik nog dat het niet echt nodig was om erover te beginnen. Iedereen was er al over begonnen, dus waarom er nóg een schepje bovenop doen?

Nu er echter steeds meer bedrijven, al dan niet gedwongen zijn maatregelen te treffen en in ieder geval hun beleid kenbaar te maken, voel ik me ook min of meer verplicht dit naar jou als massageklant ook te doen.

We kunnen immers bij het groeten het handje schudden wel overslaan, maar wat heeft het voor zin als ik vervolgens jouw hele lijf ga masseren?

Je bent nog steeds van Harte Welkom!

Toch zie ik nog geen noodzaak om de zaak tot nader orde te sluiten. Zolang je geen klachten hebt die op een besmetting met het beruchte COVID-19 virus kunnen duiden, ben je bij mij gewoon nog van harte welkom!

Wellicht ten overvloede zet ik alles nog even voor je op een rij:

  • Heb je verkoudheidsklachten, zoals hoesten, keelpijn of ben je benauwd?
  • Heb je koorts?
  • Ben je de afgelopen 2 weken in contact geweest met iemand waarvan bekend werd dat hij of zij met het Coronavirus is besmet? 
  • Ben je in de afgelopen 2 weken in een risico gebied geweest, te weten: China (incl. HongKong en Macau, Z-Korea, Iran, Singapore Italië of Spanje)?

Tja, dan moge het duidelijk zijn dat ik je helaas niet onder handen mag nemen en je beter thuis kunt blijven!

Hygiëne Maatregelen

Zoals altijd werk ik hygiënisch en ligt er sowieso altijd een stel schone handdoeken voor je klaar op de behandeltafel. Waar ik nu nog meer alert op ben, is het handen wassen. Het goed wassen van de handen, wordt al jaren door o.a. de Wereld Gezondheid Organisatie gezien als de meest effectieve manier om het verspreiden van dergelijke infecties tegen te gaan.

En goed wassen wil zeggen: met water én zeep en minstens 15 seconden lang!

Zelf doe ik dat nu als ik aan het werk ben voor en na een behandeling. Voor jou is het goed om te weten dat als je weg bent geweest, in de winkel, het openbaar vervoer etc. het een goede gewoonte is om bij aankomst meteen eerst even je handen te wassen. Dus niet alleen na toilet bezoek en voor het eten. Het kan echt verschil maken!

Toch Ziek?

En weet ook: de overgrote meerderheid wordt niet ernstig ziek en is na een paar weken weer beter en voor de rest van zijn leven immuun.

Toch (goed) ziek? Of ken je misschien iemand die door het beruchte virus is geveld? Of wil je je vooraf nog beter beschermen? Vitamine C kan wel eens de oplossing zijn (hoe simpel kan het zijn…). Let wel, het gaat om hoge dosissen en niet elke vorm van vitamine C is daarvoor geschikt. Hier lees je daar meer over.

Verder wil ik benadrukken dat een bezoek aan de praktijk altijd plaatsvindt op eigen verantwoordelijkheid en risico.

Vertel uw netwerk over ons