De Trager Approach

De Trager Approach is ontwikkeld door de Amerikaanse arts Milton Trager en is een prettige, speelse en effectieve manier om een grotere vrijheid van bewegen en diepere ontspanning te ervaren.

Door aanraking en oefeningen leer je dieper te ontspannen en vrijer te bewegen.

De Trager Approach gaat er vanuit dat het lichaam van nature een gracieus en vitaal systeem is, dat door ongunstige ervaringen als trauma, ziekte, te weinig of verkeerd bewegen beperkter en stijver kan worden. Deze beperkingen worden in het onderbewuste ingeprent als patronen. De gratie en het gemak van bewegen kan worden opgeroepen of opnieuw geleerd door aanraking en zachte bewegingen tot het onderbewuste het gevoel van meer vrijheid, zachtheid of gemak oppikt. De nieuwe gevoelservaringen vervangen uiteindelijk eerdere beperkende patronen

Tijdens een Trager sessie wordt je je bewust van je lichaam en van de spanning in je lichaam, je leert je uit je hoofd te gaan en steeds meer je lichaam te voelen.

We maken gebruik van lichte druk en stretches en door het constante wiebelen van het lichaam, laat de opgebouwde spanning in het lichaam los.

 

Joint Movement

Bij joint movement beweeg ik een lichaamsdeel (een been of een arm of je hoofd) in een rustig tempo en nodig je uit om los te laten en je over te geven aan de passieve bewegingen. Je kunt hierbij precies voelen hoe de weefsels en gewrichten bewegen en zich in die beweging volledig over kunnen geven. Zo ontstaat er meer ruimte en beweeglijkheid.