Aromatika – handgemaakte natuurlijke huidproducten uit Devon

aromatika-slideAromatika is een concept uit Devon, Engeland. Het is een lijn van handgemaakte natuurlijke beautyproducten, opgezet en ontwikkeld door een aromatherapeute. En nu dus ook verkrijgbaar in Nederland, in mijn praktijk! Op een van onze vele bezoeken aan Engeland kwamen we dit leuke winkeltje in Totnes tegen. De producten zijn echt van geweldige kwaliteit, voelen heerlijk aan op de huid en bevatten essentiële oliën met helende eigenschappen. Ik vond dat mijn klanten ook kennis zouden moeten maken met deze heerlijke verwenproducten. Daarom heb ik een kleine selectie uit hun assortiment in huis gehaald.

Bij mij in de praktijk zijn nu verkrijgbaar badzout, badschuim, bodyolie en -butter, hand- en voetencrème en lipbalsem uit de lijnen Tired Muscle, Frangipani en Mystic Earth. De Tired Muscle producten zijn – zoals de naam al aangeeft – een weldaad voor vermoeide spieren en bevatten o.a. aromatika-winkelrozemarijn, lavendel en zwarte peper. Frangipani is een heerlijk geurende bloem die je o.a. in Indonesië kunt vinden. De Mystic Earth lijn is een warme, kruidige en ongewone mix van kruidige geranium, perfect voor de winter. Daarnaast zijn er twee niet vette, vochtinbrengende en herstellende hand- en voetcrèmes verkrijgbaar op basis van o.a. lavendel en calendula. Deze zijn uitermate geschikt voor mensen die veel buiten zijn en met hun handen werken (tuinieren, bouw, verpleging etc.) en mensen met met eczeem, psoriasis, dermatitis. En gember&jeneverbes olie en crème voor pijnlijke gewrichten. Deze producten verlichten pijn bij artrose/artritus en reuma. Ze bevatten 5 ingrediënten die synergetisch samenwerking om ontstekingen te verminderen en de afvoer van gifstoffen stimuleren die zich lokaal ophopen en daarmee dus de symptomen verlichten. En ja, het werkt echt! Probeer het maar.

>Prijslijst
>Productinformatie

De producten zijn vooralsnog alleen te koop in de praktijk en dus niet online te bestellen. Daar is de voorraad nog te klein voor. Behoefte aan een bepaald product? Laat het weten, dan houd ik hiermee rekening bij de volgende bestelling. Kijk voor het complete assortiment op de Engelse site.

aromatika-winkel3Over Aromatika
Aromatika is opgericht in 2006 door eigenaar Lisa Hosking, aromatherapeut en vegetariër. Aromatika is van de grond af aan opgebouwd en begonnen als een echte in Devon gevestigde ‘cottage industry’. De producten zijn biologisch (organic) & natuurlijk, handgemaakt, gepakt en gelabeld in Devon, vrij van SLS & parabenen en niet op dieren getest. (SLS = agressieve reiniger/schuim in zeep en shampoo, parabenen = conserveringsmiddel. Beide laten gifstoffen achter in het lichaam en drogen de huid uit).

Alle producten zijn handgemaakt in kleine hoeveelheden, met de hand verpakt en gelabeld. Daarmee is het product dat u koopt compleet handgemaakt in Devon en kan niet verser zijn. Handgemaakte cosmetica, gemaakt met zorg, kennis en passie voor wat we doen is net als eten dat bereid is door de beste chefkok: als je eenmaal dat heerlijke eten geproefd hebt of fantastische handgemaakte cosmetica met essentiële oliën en zonder  kunstmatige geuren gebruikt hebt, waarom nog iets anders gebruiken?

aromatika-winkel2Ze doen alles met grote passie en voor diegenen met huidklachten of gevoelige huid die we op deze manier kunnen helpen, zijn ze blij dat ze het verschil kunnen maken, ook al is het maar klein. Als de huid het moeilijk heeft, kan het leven ellendig zijn!

Aromatika is een klein maar succesvol en groeiend Brits bedrijf en ze doen alles met de grootste zorg. Aromatika heeft inmiddels 6 winkels in Zuidwest Engeland en zo’n 15 medewerkers in dienst in functies als Beauty Consultants, Beauty Therapists, Productie Assistenten en meer.
Lees meer op  de website van Aromatika (in het Engels).

Vertel uw netwerk over ons